Rubrik Datum Text av Bilder av
 Den allra första turen 1998-05-05 Ingvar Bengtsson (Ibe) Ibe

Allra Första Turen.

Det startade med att Staffan Perlstam, (en patient till mig), frågade: -Vi är ett litet gäng Bikers. Du som kan alla vägar, kan inte du guida oss en helg?

-Hm, Ja varför inte, jag kände själv några Bikers. Så jag började tänka på några småvägar på östra sidan av Skåne och ringde några kompisar som körde hoj, och si helt plötsligt var vi 18 pers.

Det planerades att vi skulle bo på Immelns-vandrarhem och ha grillmat med oss för kvällen. En i gänget kände krögaren på Skepparslövs-golfklubb så det blev lunch där.

Lördagsmorgon Kl: 8.00 samling på Holmas Shellmack. Vi började med S.Sandby, Harlösa och första fikat vid Hjularödsslott. Det var kanon väder, sol och varmt. sedan drog vi vidare till Orås och rakt över väg 13, Farhult och vänster i Gaddaröd. Här kom Stora Norrland ( Lars Andersson ) upp jämsides med lite oro i rösten.

-Kör inte ifrån mig här för då hittar jag inte hem. Vidare, Tollarp, rakt över E22:an och genom byn och vidare till Bjärmhult, Sventorp och Golfklubben. Där smorde vi kråset med god lunch på deras ute servering och stålande sol där skinnställen åkte av en efter en. De där golfarna tittade lite konstigt på oss med sin strikta märkes klädsel, som om de aldrig har sett folk förr i kalingar.

När alla var mätta så drog vi vidare en bit på väg 118 och vek av till Torsebro och sedan norrut till Immeln. Vi var de första för säsongen så vi fick hela vandrarhemmet för oss själva. Snyggt och trevligt med 2 kök och en massa rum och 3 stora toaletter med duschar.

Kvällen kommer och alla har fått av resdammet och grillen tänd och stämningen stiger i en gudomligt vacker kväll. Stora Norrland drog den ena vitsen efter den andra och dagen efter hade man träningsvärk i magen av allt skratt.

Nästa dag skulle det vara lite historielektion på Snapphanegården Sporrakulla. Vi hade turen att träffa på mannen som skötte gården. Han guidade oss runt så vi fick veta hur folk levde på 1700-talet, mycket intressant.

Avslutning på Kopparhatten, och de flesta i gänget hade aldrig varit där uppe. Skånes berg 210 m ö h med en fantastisk utsikt. Sedan var det valfri väg hem, eftersom vi bodde på olika håll.

Alla var överens att DET HÄR MÅSTE VI GÖRA OM.  Sedermera blev det Kryddan av detta.

Bilder finns på  Krydd foto 
Ingvar Bengtsson


Kjell Hansson


Jeanette och Geoffrey

Sschuu, vad tänker då dessa gentlemän på ?


< Tillbaka >