Rubrik Datum Text av Bilder av
Bosarps sjön 2006-05-07 Robban Viggo

Kl: 10,00 på Slussplan, 20 grader varmt, klarblå himmel, mungiporna ända upp vid öronen o där var vi samlade.

Kurs, ja det blev Nordvart. Viggo ledde oss via E22 till Lund o en massa konstiga vägar nordvart så kom fram vi till Hörby o torget där. Det fanns ett fik o det inhandlades diverse saker att ta med ut till den perfekta gläntan i skogen för en kaffe tår. Jo tår det fick man, fast i ögat. Låt inte Viggo leta kaffe gläntor, e de inte på en gräs äng så e de bakom en fallfärdig torvmulls fabrik,
(oh jodå det blev sista alternativet). Förlåt Viggo. Efter en välbehövlig lunch i det gröna (torven) så drog vi vidare, (oh vilka kaffegläntor det fanns 5 km längre fram). Via Linderöd kom vi till det ultimata kaffestället Bosarps sjön. Det gissades friskt att detta var Ifö sjön osv. Ja ja själv visste jag inte var vi var, jag körde sist o där e det lugnt o skönt man behöver inte bry sig om navigering o sånt trams, utan bara sitta o titta o lukta på blommorna – osse lukta lite avgaser förstås.

Glassen vi åt smakade gött, men gav en viss törst som man fick dras med resten av färden. Det fanns till och med någon knasboll som var ute i sjön o badade.
(ja ingen av oss naturligtvis)

Vi beslutade om en viss rutt söderut hemåt o till att leda denna tog vi Ingvar A. Så via ännu fler konstiga vägar kom vi fram till Sösdala, via den underbart slingriga vägen ”innebakom” så att säga så kom vi till Norra Rörum, nu hade man blivit lite varm i pälsen, svänga hit o dit o upp o ner, solen gassade gött på oss, så det blev varmt. Hur det var så kom vi ner vid Ringsjön o fortsatte mot Kungshult, sen mot Eslöv. (Så ja nu kan till och med jag namnen på orterna) Kurs mot Lund o Örtofta. På vägen skiljdes vi från Tommy o Ingela som fortsatte via Kävlinge till Lödde. Vi andra via Lund, gamla Malmövägen till Arlöv, o sen på motorvägen in mot stan där vi troppade av en efter en. 15,15 parkerade jag hemma. Drog rakt ut i förrådet o sköt upp en kall Carlsberg, ooh så god. Men tack pågar o töser för en härlig dag.

Med på resan var: Staffan, Viggo, Ingvar A, Eskil, Tommy, Ingela och Robban.

Bilder finns på 
Krydd foto 


Truppen samlad vid Bosarps cafe


< Tillbaka >