Rubrik Datum Text av Bilder av
Patrick o Krisztina i England 2006-06-19 Krisztina Krisztina

Patrick och Krisztinas resa till England – Irland – Skottland (juni - juli 2006)

Här ett axplock från resan (tyvärr tog en del bilder en annan väg och kom aldrig med hem).

På Irland var vi på Harley Davidsons Europaträff, där en hel del japanska custom cyklar också var på besök. Vi fick se och höra bland andra, Susie Quattro och Bonny Taylor. Allt som allt ett toppenarrangemang
Väderguden var denna gång med oss, 2 gånger 20 minuters regn på hela resan!
Vi har mött många fantastiska och vänliga människor. Bl.a. från olika Harley klubbar som helt enkelt bjöd oss på fria övernattningar lite varstans.
Både England och Skottland har fina vägar med fina vyer, sjöar och små byar. Men Irland slår allt!
Allt från fruktansvärda och dåliga vägar, bilister som tror att de är Schumacher med olyckor till följd till rogivande körningar med fantastiska vyer och ett fåtal bilister.
Är man på Irland ska man äta fisk bl.a. laxen och öringen är ett gott val. Till detta naturligtvis en Guinness (enligt Irländsk sed).
Vill man uppleva det genuina publivet så är det vischan som gäller. Här kan den som vill ta med sitt instrument och riva av en trudelutt. Vill man vara med och ”kompa” tar man vad man har, tex. 2 dessertskedar.
Irland är helt klart värt ett besök men glöm inte att fylla börsen rejält. Landet är känt som det näst dyraste i Europa att semestra i. Som ett exempel kan nämnas den exklusiva måltid bestående av: 1 mineralvatten, 1 kopp te, 1ostsmörgås, 1 rostad brödskiva med ost för endast 16 Euro (ca 150 SEK) och detta på en helt vanlig by krog. Efter detta frågade vi först och beställde sedan.
Till traditionen hör att långväga gäster tas väl om hand och visas runt, i vårt fall inkluderade detta även fri logi på ett flertal platser.
Sen blev det Skottland och England. Även här blev vi väl omhändertagna. Vi blev hämtade vid färjan av ett glatt gäng mc entusiaster med blandade custommärken. Dessa visade oss runt överallt.
Några av dem följde med oss tillbaka till Holland där vi var guiderna.

Bilder finns på 
Krydd foto 


Svenskt Slott ??

Patrick _ Paus kanske

Ja hur är det nu med det ?
< Tillbaka >