Rubrik Datum Text av Bilder av
Viggo´s Danmarkstur 2006-09-10 Robban Ibe, Viggo, Patrik

Solen den lyste och det var 16 grader, klockan var 9,15 när de första hojarna anslöt på McDonalds Lockarp, allt enligt order.

Viggo var naturligtvis först, han var ju vår reiseleiter. En efter en mullrade hojarna in o det blev mycket folk alla dessa på 13 hojar. Viggo hade en intensiv genomgång med oss innan avfärd o det beslutades att dela gruppen i två så att Niels ledde andra gruppen, han har ju ett visst försprång som en äkta Dansk. IBé kom per bil o tog några paparazzi fotos på oss, och sedan bar det iväg till vägtullen.

Men det skall ju sägas att vi fick vänta på Eskil o Anette, asså dom hade ju kört till klubben o stått där o väntat 9,30, o där kom ju ingen naturligtvis! Men väl betalda för enkel resa kom så Eskil också.

Kurs mot bron, Öresund låg tämligen stilla o det var en vacker vy vi fick på högbron. Mullrandes genom tunneln leddes vi nu alltså av en halv Dansk o en äkta Dansk o strax passerade vi Tårnby och fortsatte västvart till vi kom till Sydhavnsgade där vi styrde in mot Köpenhamn. Fortsatte längs O2 nordvästvart in genom stan förbi Rödovre nordvart passerande Roskildevej, Fredriksbergsvej, Kongens Lyngby och sedan västvart mot Bagsverd sö via Nybrovej och här var det minsann verkligen vackert o lite krokig väg. Fredriksdalsvej o sedan vänster in på Parcelvej o sedan vänster igen in på Dronninggårds alle i Holte och fram till Jaegerhuset.

Här vi stannade för en god kopp kaffe i det gröna utmed Furesö strandkant. Vi hade väckt ett visst mått av intresse av söndags flanörerna när vi mullrade genom stan och här verkade det som om vi kom lagom till en uppvaktning. Kaffe drickande o lite skitsnack i en vacker natur gjorde att humöret på alla var på topp, och det var verkligen skönt att få sträcka på sig efter turen hit.

Snart var det dock dags att sadla upp igen och turen gick nu ut på Kongevejen o sedan upp på 229-an mot Hörsholm för vidare färd till Rungsted och Kystvejen. Två hundra meter in på Strandvejen var det sedan in på Karen Blixen´s museum. Här blev det en liten delning 13 man gick på en intressant o trevlig museums tur, 5 st gick ner till Rungsted havn, varav jag var den ena. Där satte vi oss i solen o släckte törsten.

Niels lämnade oss här för vidare färd till släkt o vänner. En dryg timme senare var det uppsittning igen, nu med kurs Bakken och en bit mat, vägen sydvart är ju helt underbart vacker och denna dag var nog allt o alla ute, trafiken var tät o flanörerna många. Det är minsann inga små kåkar som ligger här längs Öresund, kostar nog en o en annan slant.

Det var sista helgen för Bakken denna säsong o här var det gott om folk och då också bilar in till parkeringen, här gjorde den flygande Holländaren en heroisk insats o pressade ner p-plats avgiften från 40 till 10 dkr, bra gjort. Parkerade o klara gjorde vi sedan entré på Bakken o ställde styret mot något matställe, efter sedvanlig långbänk kunde det bestämmas att vi skulle käka på Bondestuen. Sagt o gjort, alla fick vad man önskade sig o maten var kalas, en god öl därtill o allt var perfekt. Solen började så nätt försvinna bakom träden när vi var klara och strosade sakta runt en stund på jakt efter en gammeldaws glass, o jodå det fanns i massor.

Nu var det då dags att gör uppsittning igen o nu med kurs Malmö. Det var söndag kväll, det hade varit en fantastisk fin soldag, och vi var norr om Köpenhamn. Men vem hade kunnat föreställa sig bilköerna in mot city på vår väg hemåt. Åtminstone fick man tränat upp kopplingshanden, start o stopp osv. i ett. Men så småningom släppte det o vi rullade på genom city till dess att vi kom ut på Amager Strandvej då Eskil plötsligt stannade. Framhjulslagret hade skurit o där stod vi nu. Det hela löste sig så att Suckan fick stå kvar, Eskil o Anette fick åka bak på två hojar hem o sedan skulle hojen hämtas med bil. Framåt halv sju var vi så i betalterminalen igen och här skiljdes vi åt för vidare hemtransport.

Tack alla för en fantastisk fin dag o tack Viggo för en fint upplagd tur.

Ps. Patrik, Eskil, Robban åkte sen över med Patriks bil o släp för att hämta Eskils hoj, vi hade ännu en fin o vacker bropassage o var klara framåt 21.30. Ds

Med på färden var: Viggo, Robban, Patrick, Krizstina, Ricky, Kerstin, Jörgen, Monica, Christina, Eskil, Anette, Geoffrey, Jeanette, Niels, Staffan, Patrik, Jorma och Leif

Bilder finns på 
Krydd foto 


Samlade och klara för avfärd mot Öresundsbron
< Tillbaka >