Rubrik Datum Text av Bilder av
Hösttur till Kåseberga 2006-10-15 Robban Ibe, Patrik,Adrian

Söndag, 11,00 på slussplan skrevs det i mailet, men vem hade kunnat förutse att det skulle bli ett sådant underbart väder, vi skriver den 15 oktober, det var 15 grader varmt från en klarblå himmel.

Vi som mötte upp var Ingvar A, Patrick, Krisztina, Adrian o Carina, Patrik K, Tommy, Eskil o Robban. Vi väntade på Niels men han dök aldrig upp så vi ringde o meddelade kurs, o drog i vägen kvart över elva.

Eftersom IBe kom på 4 hjul och det diskuterades vägval och han ville leda gänget så körde vi följa John med Ibe som vägvisare, kändes lite kymigt det där att bli dragen i näsan av en bil? ( SAAB ). Men det blev kurs Bara, Hyby, Häckeberga, Janstorp o under tiden blev det tagit foton längs vägen. Vid avtagsvägen till Janstorp lurade vi IBe o stack en annan väg. Ja ja han räknade ju snabbt ut vart vi körde så vid Slimminge var ordningen återställd. Höstnaturen var underbar, det var massor med stora sorkjägare som högt däruppe i skyn spanade efter byte längs vår rutt.

Konstigt nog tyckte jag att det inte var så höstlikt här ute mot öster som vi har i Malmö regionen, mindre gula träd osv. men man kunde ju snabbt konstatera att höstbruket var i full fart på åkrarna, för det plöjdes o bearbetades för fulla muggar, kan ju vara så att lantbrukarna vet mer om vädret framöver än vi andra. Färden gick över Rögla, Sövestad, Köpingebro mot vårt mål Kåseberga.

Solen sken över ett nästan helt blankt Östersjö hav när vi kom ner o angjorde Ahl´s fiskaffär. Hamnplatsen var full av söndags turister och det var många hojåkare som liksom vi passade på att ta detta som lunchställe. Kön i butiken var låång, men silla rumporna var väl värda att vänta på, de var jättegoda. Ja o här satt vi o myste i solen o snackade skit. Vid två tiden var det sen dags att tänka på refrängen.

Kurs Ystad o sen skulle det bli vänster höger vänster emellan E65-an o havet hela vägen hem. Det blev många sköna vägar över orter som bara IBe kan svara på, men IBe, jag såg nog att du hade fram kartan i bilen. Var du inte riktigt säker eller hade IPS´n tappat kursen? Under vägen avvek Eskil mot eget mål, när vi kom till Börringe stack sedan Patrik K o Tommy nordvart över Sturup o hem. Ingvar.A hade brått o lämnade oss i Svedala medan vi andra fortsatte i lugnt lunk mot Malmö o Klubben.

Kaffet på klubben smakade kanon gott o vi gjorde kort resume´ över dagens tur. Vi var helt överens om att turen varit fantastisk och självklart skall vi göra fler. Sen är det inte dumt att avsluta på klubben o ”varva” ner en stund efteråt. Tack alla för en fin söndag.


Bilder finns på 
Krydd foto 


Nystekt Kåseberga sill - mums
< Tillbaka >