Rubrik Datum Text av Bilder av
Snogeholmsjön 2007-04-15 Kenneth Ibe

En tur till Hallandsåsen!!

Samling på Slussplan, söndag kl 10,00, dagen efter ”stora flytten”…….

Vi blev trots allt ett litet hoj-suget gäng, IBe som snacka nått om Hallandsåsen (på lånta fjädrar, en sån som startar), Patrik K, Ricky o Kerstin, Adrian o Carina, Rickard o lena, Stefan samt undertecknad.

Redan på Slussplan blev det pinsamt klargjort att dom flesta ”skinnbusarna” i Kryddans förening saknar kulturellt intresse för konst, varför vi beslöt att göra vår egen kulturknutte Rickard sällskap en bit på vägen mot det konstflödande Österlen.

Efter att vi inmundigat vår medhavda förplägnad i div färgglada kylväskor vid Snogeholmssjön styrde IBe upp vägen för oss icke kulturella.

Jag har åkt till Hallandsåsen många gånger, men aldrig på vägen dit, passerat skyltar som Blentarp, Harlösa, S.Sandby…..men si, det ordnade Ibe, vi fick både kul-tur och en konst-ig runda….(Hmmm)

Ibe stannade också under turen mitt på en landsväg vid Holmeja, och körde en improviserad undervisning i hur man kör i grupp med MC, olika tecken osv…

Han visade också lite senare strax efter Blentarp, att det är viktigt att vara uppmärksam då man kör i grupp……!!! Ibe ”nästan” stannade som förstapilot för att mitt i en omkörning med hela kortegen i hasorna berätta för en stackars tränande tävlingscyklist att denne körde på fel växel i en backe…….

En mycket bra och för oss bakomvarande, givande övning…….undertecknads sadel blev efter denna manöver lite mjukare att sitta på……..

Vi avslutade vår sköna och trevliga tur med en fika på Evas Bageri i S.Sandby…….en kopp svart med ett stort wienerbröd med massor av ”sjokolaäde” på…….

Därefter delades gruppen då någon skulle hit och någon skulle dit………

I allt en förträfflig söndags tur, tack gubbar, samt ett stort tack till dom (Ingvar A, Robban och Jeffe) som fixar till vår nya kryddbod………..Föreslår här o nu att förslg ingives för att på något sätt tacka dessa uppoffrande herrar……..

Vid tangentbordet
Kenneth Svenning

Bilder finns på 
Krydd foto 


< Tillbaka >