Rubrik Datum Text av Bilder av
Wind & Fire rally 2007-08-11 Robban Patrik

Vädret var lite ostabilt denna Lördag. Starten var på Lunds Brandstation Gastelyckan där Patrik K och Rickard o Lena mötte upp vid 11 tiden. Så blev vi då 3 kryddhojar, runt om oss var ett par hundra andra hojåkare.

Vi fick ut köranvisningar till var kontrollerna skulle vara, och just därför så sa Rickard att nu kör vi mina fina vägar till kontrollerna istället. Dom vägarna var mycket bättre än rallyts förslag på dom stora vägarna. Via kända småvägar hamnade vi vid Häckeberga slott där andra kontrollen var ( första var vid starten !). Vi lyssnade nogrannt på Patrik´s utläggningar om rätt svar, eftersom vi ju vet hans fina kapacitet i sådan här ord klyverier så kryssade vi i svaren.

Vädret var nu strålande men vissa mörkblå toner kunde skymtas bakom skogen men vidare över stock o sten for vi. En kartmiss eller en \\\"liten\\\" blackout gjorde att vi kom in på en grusväg mot Rockarp. Tyckte nog iofs att det var lite konstigt, inte skulle man väl lägga ett rally på grusväg när 90% av åkarna åkte på HD, hum, men vi var inte helt ensamma att ta denna väg så någon klurighet var det.

Vi fick aldrig reda på om det var rätt eller fel. Men vi kom ståtligt fram och fick allt vackert hänga på Rickards imponerande grusvägstempo och då med två på hojen. Så småningom tog den trevliga grusvägen slut och vi ormade oss längs småvägar mot Svedala för att lägga kurs mot nästa kontroll på Vellinge Brandstation.

Men strax innan vi skulle passera E65-an hade dom blå molnen blivit HEMSKT svarta o plötsligt öppnade himmeln sig o det regnade 20 liters spannar, men med sån \\\"flyt\\\" vi hade så hade vi bara 150 m kvar till viadukten där vi kunde söka skydd.

Dj-vla vad det regnade, men inte på oss där vi stod i tunneln. Sakta men säkert började det dock komma mer o mer vatten in under så man undrade hur länge det skulle regna. Plötsligt blev det tyst o regnet upphörde och solen lyste igen, så vi smög oss framåt och hade klarblå himmel mot vårt mål, ( hörde senare att det öster om Svedala hade kommit enorma mängder regn).

Fortsatte nu över ett underbart skånskt landskap som inte fått något regn alls o plötsligt var vi då på Vellinge Brandstation o kontroll 3 med ännu mer kluriga frågor. I strålande sol for vi då mot målet på Hästhagens Idrottsplats vid Kronprinsen där ett välorganiserat gäng tog emot oss o lotsade oss runt hela planen för att sedan få parkera på bortre baksidan.

Nu var vi väldigt tidiga här o det skulle sedan visa sig vara en himskans tur för vi hade aldrigt kunnat åka därifrån när o hur vi ville annars. Här skulle spelas American Football idag så det var folk o rörelse överallt. Vi innförskaffade oss var sin mäkta god hamburgare, den stod sig väl i klass med våran egen grillmästares alster.

Lite skitsnack o sen kollade vi på alla hojarna som rullade in, och det var flera hundra stycken. Så småningom var det dags att få reda på de rätta svaren på klurigheterna, ja och om det ämnet skall vi nämna - INTET. Tack alla 3 för en rolig dag på hoj.

Bilder finns på  Krydd foto 

< Tillbaka >