Rubrik Datum Text av Bilder av
Gilleleje 07 2007-09-08 Rickard H Ibe o Billander

Vädret var mer än trist och ibland kan man förstå Eskil när han säger att det regnar.
Dock ger sig inte en riktig biker för lite väta. Hade väl själv vissa tveksamheter för hur vädret skulle gestalta sig. Jag och Lena gav oss iväg till Mac D. Lockarp och till vår förvåning så fanns det några trogna fanatiker på plats och efter en liten stund kom Ibe med kompisen Billander som tydligen varit en krydda han med.

Avfärd enl planerna och över bron. Bestämde att ta korta vägen genom den Kongelige Byen och utan större felförningar så kom vi ut på Strandvejen förbi Tuborg, ingen paus där inte.
Man kan ju börja tänka på annat än att köra mc. Blev ett kort stopp i Rungsted och visa kaffemonster började knorra. Dom skall härdas, så att turen gick vidare utan kaffe till
Esrumsö och Sörup på den södra sidan av sjön. Där finns ju en liten hamn med så lämpligt utsatta bord och bänkar för kaffesugna bikers. Här tömdes den medhavda matsäcken också.
Vi blev flitigt uppvaktade av några lika sugna gräsänder, som gärna ville ha en smakbit av vår matsäck. I stället så diskuterades hur vida gräsand var ätbar, den kvinnliga delen gick dessa
näbbförsedda varelser till försvar med att ge dem lite att äta.
Missförstod jag det kanske, våra så fina tjejer kanske bara ville göda änderna lite, kanske de (änderna) såg lite väl magra ut.
Till klubbens grillmästare kan också meddelas att just på denna plats finns ett par utmärkta grillar som kan ändvändas. Kanske en gemensam utflykt med grillning på programmet skulle kunna vara något framöver.

Sedan körde vi diverse småvägar lite kryssan och tvärsan mellan Esrumsö och Helsingör.
Lite små och lite större vägar, vi kom bland annat förbi Fredensborgs slott men jag har kört förbi innan och dom är inte så gästvänliga, har aldrig blivit inbjuden och man kan ju undra hur det är med den danska gemyten.
Vi kom så småningom fram till Gileleje som var slutmålet, går ju inte att köra så värst längre norr ut just där.

Det är något konstigt med att köra mc, man blir hungrig hela tiden, skulle nästan tro att det går åt en massa energi att gasa och växla. Något som vet hur det ligger till med den saken?
I vilket fall som helst så har Mac D ett par allvarliga konkurrenter där med sina fiskserveringar med samma koncept som Mac D. Alla ställde sig i kö för att beställa och gick ganska snabbt att få sin mat, så snabbt att någon utanför vårt sällskap fick sin mat med dem hade glömt att lägga på den friterade spättan.

Ibe är en riktig gottegris, han passade på att köpa en hel rökad ål med sig hem.
Kanske den avnjöts med en pilsner och en halvbra fotbollsmatch senare på kvällen.
Kustvägen förbi Helsingör, någon hade framfört ett stort glassbehov, så vi var tvungna att göra ett stopp vid lämplig glaskiosk, som bara hade öppet för vår skull, sedan stängde man för säsongen. Vi stötte på ett brudpar vi glasskiosken också, är lite tveksam att dom hade stannat där just för den sakens skull men fanns också en vacker park utmed sundet, en av killarna hade dessutom en kamera så att Ibe´s såg ut som en leksakskamera.

Lite felkörningar i Köpenhamn men tror knappt någon märkte det. Skildes åt efter 2: a turen över bron och tror alla var ganska nöjda, vädret hade ju trots allt visat sig på den goda sidan och klarnat upp till nästan en blå himmel merparten av vägen
.
Med lite mer ansträngning så skulle man nog kunna göra en riktigt bra tur och som sagt grilla med.

Hade varit kul om vi hade varit några till men 5 hojar och tre tappra flickor kändes bra.
Blir alltid trevligare när flickorna är med, nivån höjs ju en hel del eller hur……

Vid styret Rickard H
Bilder finns på 
Krydd foto 

< Tillbaka >