Rubrik Datum Text av Bilder av
Hösttur till Smyge 2007-10-14 Robban Patrik o Niels

En vacker Söndags morgon men kall, 2,5 grader klockan 8. Men solen värmde fort så 10,00 var vi,  Patrik, Niels, Viggo o Robban på klubben. Samtidigt kom Ingvar o Annika för att övningsköra på gårdsplanen, men vi fyra vikingar la kurs mot Smygehamn.

Över Klagshamn, Gessie, Vellinge, Kämpinge o sen längs kusten mot Trelleborg o bortom det Smyge. Vinden var bister längs kusten men som tur var värmde solen oss. Naturen visade alla sina vackra färger grönt, gult brunt  rött osv.. Det är en vacker tid nu men trots allt vemodigt för vi vet ju att det snart är dags att gå i ide. Kusten bidrog med doften av sur tång o var på vissa ställen riktigt hemsk.

Som tur var så var det riktigt bra när vi kom ner i Smygehamn o parkerade på hamnplatsen. Termosarna kom fram o vi satt i solen o smuttade på vårt medhavda. Som vanligt blev det ett kryddigt snack. returvägen skulle gå över Äspe o sen mot Skurup och mot Veberöd/Janstorp. Nu hade vi vinden i ryggen o det var mycket behagligt att tuffa fram i makligt tempo. Eftersom vi alla sagt att det skulle bli en kort runda ( o det var skönt) så vid Janstorp när vi tog vänster mot Rockarp o Häckeberga så tog Patrik kurs S.Sandby o hem.

Vi tre fick nu en härlig tur över kurviga vägar mot Häckeberga, lite läskigt var det iallafall inne i skogspartierna då solen spelade spratt i lövverken så att man plötsligt knappast kunde se någonting o om man såg något tyckte jag man såg rådjur o annat vilt överallt ( naturligtvis inte rätt ). Trafiken tätnade o snart tyckte man att hela Skånes befolkning var ute med bil i skog o natur. Vi fortsatte över Hyby ,Torup, Skabersjö, Oxie, Käglinge, Lockarp o sen hem där vi skildes en efter en. Tack pågar för en fin höstrunda o nu blir det nog tyvärr inte många turer till i år.
Bilder finns på  Krydd foto 

Måste vara nåt spännande där borta

 

< Tillbaka >