Rubrik Datum Text av Bilder av
Höstfest 07 2007-10-19 Robban Ibe

Vår allas grillmästare, alias ¨bak - fjäderspännare¨ Leif hade på något sätt fått ihop ett stort gäng hungriga kryddor. Eftersom jag anlände bland dom senare denna fredagskväll till klubben hade jag de sista kilometrarna redan ¨luktat¨ mig till att grill maeister Leif var i farten.

ja ja naturligtvis påhejad av Birgitta, för hur du än vill framstå Leif så vet VI andra att utan en liten ¨Puff¨ från Birgitta händer inget, eller hur? Ja hur som helst så började grillröken lägga sig på Krusegatan när man närmade sig vårat ¨Place¨.

Ok när man väl parkerat odjuret till bil så kunde man svagt skymta genom grillröken denna eminenta grill maeister som med stor bravur sotade diverse ¨kydabidar¨. Stämningen i våran lokal var HÖG o likaså ljudnivån. Än den ene o än den andre hade det eminenta greppet om de av Rickard direkt importerade danska ölen. Vi hade för fixat till rejält med bordsplats men trots detta räckte det inte riktigt ända fram och det ¨tuffa¨ gänget förvisade sig själv till soffgruppen där Viggo, Marco o Kjelle hade koll på ¨läeget¨.

Efterhand som grill mästaren producerade sina alster så blev vi i sinom tid ”bänkade” o nu flödade ”röd tjutet” och aqua mineralet, vartefter diskussionen blev mer o mer intelligent om alltifrån dödbakade kakor till sallader o såser o annat dylikt som man för stunden kunde stoppa i mathämtaren. Mums vad bra vi hade det o så mycket god mat vi hade på bordet. Men jag är fortfarande lite förundrad över var de andra många personerna tog vägen, ja menar med så ¨möcke mad¨ så kunde vi ju nästa utspisa halva stan, ja ja de e ju baksidan med ¨Knyde kalas¨ De blir gärna för bra.

Diskussionerna gick höga o jag kan naturligtvis inte återge alla, men det spände som sagt från MC-döden till MC-livet o där emellan är det ju en oändlig spännvidd o en o annan sanning. Kvällen fortsatte i underbart gemyt med några små fräckisar här o där, samt mer djuplodande diskussioner när rödtjutet gjort sitt till för intelligensen!. Så småningom hade Bengtsson med sin ¨halv-rabiata kaffe kokningsstil¨ fått till kaffekokandet. Oh se, kaffet var gott o det fick bli mycket av den varan tillsammans med alla kakor osv.

Kvällen led framåt o så småningom började man framåt 23 tiden att sakteliga bryta upp, som vanligt e de ju vissa som alltid skall ¨stänga dörra¨ så vi blev ett litet gäng framåt ett tiden som med hjälp av en dit lurad Taxi stängde dörren. Tack alla för en himskans rolig kväll i våran nya lokal, nu vet vi ju att den duger, nästa gång så får vi väl dra i gång ¨Bandet Kräm¨ om dom orkar o då kanske förslagsvis i en vårkväll så att grillmästaren inte behöver frysa ¨baken¨ av sig.

O, Ni som var där, vet att Ni var där eller hur? Jag kan inte räkna upp alla. O, Ni som inte var där! ja Ni gick miste om nåt, det kan jag lova. Om inte annat så hittar Vi väl på något till ¨lucia¨ racet o kanske vore det inte fel om vi gick på ¨stan¨ före jul o drog en bajer eller två eller fler, mest för att fira av det gamla hoj året nu snart avgår, och med förhoppningar om ett nytt fint o varmt o solrikt  hojår!

Bilder finns på  Krydd foto 

< Tillbaka >