Rubrik Datum Text av Bilder av
Patrick & Krisztina Europatur 2008-06-10 Krisztina Krisztina

Här kommer ett sammandrag av Patrick & Krisztinas Europa färder
under Juni, Juli och Augusti 2008

Benelux juni 2008

Köln – Durbuy – La Roche en Ardenne – Merch – Luxemburg
Francorchamps - Spa – Malmö

Tänk att vi alltid ska börja vår mc semester med ”strålande” regn. Det blev en snabb körning genom Tyskland till Köln. Maten och den goda ölen fick vänta tills vi kom till Belgien.
Durbuy är en fantastisk liten stad, det påstås att det är Europas minsta stad med stadsrättigheter. Sen vidare till La Roche en Ardenne i hällande regn. Men väl framme bland de andra deltagarna var regnet snart glömt. Vi fick hyra en husvagn för en billig peng.
Efter några dagar körde vi vidare till Luxemburg där bensinen var betydligt billigare. Nästa anhalt blev Spa där det välkända mineralvattnet kommer ifrån.
Inte förrän halvvägs i Tyskland började solen titta fram lagom till denna turens slut.

-------------------------------------------------

Polen – Slovakien – Ungern - Rumänien – Tjeckien Juli 2008

Denna gången hade vi bättre tur med vädret. Det skulle bli många mil. Väl framme vid våra Polska och Ryska vänner blev vi bjudna på världens party. Det enda vi fick betala var övernattningen. Efter det hade vi tänkt oss att köra vidare till östsidan men ack det var lättare sagt än gjort fast vi trodde att vi hade alla behövliga papper. Resan gick via Warszawa till Belarus E30 och här började det. Mycket strul vid gränsen det var bara till att vända. Men en sak är säker hade vi inte kört HD hade det blivit mycket värre. Alla ville nämligen sitta på en Amerikans mc. Fotografering strängt förbjuden.
Nu körde vi söderut via Rzeszow till Slovakien – Presor vidare till Kaschau. Här stannade vi på ett väldigt mysigt ställe med fantastisk mat. Allt detta för 20 euro för oss båda.
Nu vidare till Ungern – Miskolc därefter till Rumänien – Okadea inget vi vill rekommendera!
Vägarna är absolut inte de bästa att köra på, ja kanske med en off road mc. Men människorna där är lika nyfikna och vänliga där som i de andra öststatsländerna. Dock får man se till att allt som finns på mc:n låses eller tas med.
Hemvägen gick via Budapest – Bratislava – Prag – Tyskland.
När man kör så mycket glömmer man gärna att stanna för att filma eller ta foto vilket är synd. Man skulle egentligen haft en passagerare med en videokamera i handen. Eller stanna lite oftare men det blir inte samma sak.
Under vår resa genom Tjeckien blev Patrick påkörd bakifrån av en tjeck som smet. Men tack vare en tysk mc förare och Krisztina kunde vi få stopp på bilen. Vad som sen hände kan ni ju gissa.

-------------------------------------------------
Polen – Tyskland augusti 2008

Färjan till Swinoujscie – väl framme strålande sol. Vi körde till Stargard där vi åt frukost sen vidare till Pila där vi mötte upp med ett par ryssar och polacker som vi hade träffat förra gången. Nästa dag iväg till en polsk träff därefter till Dresden och vidare till nästa träff där alla sorters mc samt klubbtillhörigheter var välkomna. Här gäller det att inte vara kaxig utan bara att delta och ha trevligt. Vi ser redan fram emot 2009 års mc körningar.
-------------------------------------------------
Bilder finns på 
Krydd foto 

< Tillbaka >