Rubrik Datum Text av Bilder av
Brösarp 09-06-14 Robban Niels

Brösarps tur.
Ingvar föreslog en tur till Brösarp o museums järnvägen som idag hade veteranmarknad samtidigt.
Det blev Ingvar , Niels, Gert, Anneli, Hans o Robban som leddes av Ingvar över stock o sten på krokiga vägar ner mot Brösarp.
Eftersom det var Gert´s första tur med oss och även hans första körning i grupp så blev han instruerad under resans gång av Ingvar hur han borde åka o placering osv. Det gick bra o efterhand ännu bättre. Vid ett av stoppen så frågade Gert vart Ingvar var på väg för dom här krokiga vägarna hade han aldrig åkt till Brösarp förut, vi lovade alla unisont att \"det blir värre\", varvid vi såg en viss förskräckelse i Gert´s ögon, men han lärde sig snabbt.
Eftersom vi på vägen passerade metropolen Lövestad så passade vi även på att slå Kenneth en signal, för att fråga om han ville med, men där var ingen på plats.
Färden fortsatte igenom en underbar sommargrönska ner genom Österlen mot Brösarp. Man kan bara konstatera att Skåne är fantastiskt. Väl framme blev vi anvisade P-plats av stinsen. Här var det varmt o gött och en massa folk o fä. Vi började med en snabb kopp Kaffe innan vi gick o kollade in gamla bilar o motorcyklar, vissa var fantastiskt fina andra hade mycket patina. Ångloken kom i gick och Hans konstaterade att rädslan från ungdomen av tåg visslorna nu hade släppt!.
Niels o Gert´s matklocka hade slagit till så dom satte sig o förnöjsamt mumsade en sen lunch. Tiden gick snabbt så snart var det dags att sitta upp igen för returfärd och ännu fler svängar o krokiga vägar.
Vi kan lova att efter denna färd så vet vi att Gert kommer att vakna imorgon med lite träningsvärk från allt svängande. Efter en massa vänster-höger så hittade vi på vägen ett ställe att stanna på och ha en liten mellan lunch i det gröna. Inför sista delen mot Malmö så utlovade Ingvar ännu fler svängar, och jodå det blev det, härligt.
Sista biten från Lund blev det svängfritt, alltså motorväg innan vi landade till på klubben för att avsluta med en god kopp kaffe.

Tack alla för en härlig dag,

Bilder finns på  Krydd foto 


< Tillbaka >