Rubrik Datum Text av Bilder av
Meesiger Tyskland 2015-05-14 Göran Åkesson Maria, Janne, Göran

Torsdagen 14/5

Idag var det så dags för årets kryddresa och alla skulle samlas i Trelleborg för avfärd till Sassnitz Kl 07.45. 4 timmar på  båten fördrevs på olika vis och det blev en hel del prat och skratt så tiden gick ganska fort. Väl i Sassnitz så gick färden mot Meesiger och Hot Gravelotte. Det blev en liten väg till Stralsund och sedan valdes det en större väg för att försöka undvika kullersten och det lyckades bra. Vädret denna dag var helt ok körväder. När vi sedan 3 tim inkl ett par stopp senare svängde in framför hotellet så kände man sig mätt på körning för idag. Incheckningen gick bra o alla gick till sitt för att skölja av sig resdammet. En stund efter vår ankomst kom de 5 som hade åkt Tr-Ro och alla var samlade. Det blev återsamling i matsalen efter hand som man var färdig o det tog inte lång tid innan alla hade ngt att dricka i handen.  Mat var förbeställd o det blev schnitzel med tillbehör. Personalen var trevlig och hjälpsam trots att de fick många beställningar på en gång. Efter maten blev det lite blandad sysselsättning, vissa fortsatte med öl o snack andra gick runt o kolla domänerna o efter mycket snack o skratt o planer för morgondagen drog vi oss tillbaka till våra rum för välbehövlig vila.

Fredagen 15/5

7.30. Då var det dags att masa sig ner till frukost för det var bestämt med avfärd 10.00. Dagens tur hade klarats av hemifrån o låg klar i gps:en men till frukosten blev den reviderad.

Vädret idag var liiite kyligt så det blev en tröja extra.

Turen för dagen som skulle gå söderöver mot ett ställe som heter Neustrelitz blev till en början ganska rak historia eller som någon sa ” det var kul med en sväng var 3:e kilometer.” När vi sedan kom till ett samhälle för att svänga på tilltänkt väg så var vi i ett samhälle som hette Waren. Nu blev det till att revidera vägen o köra på omvänt håll så det gjordes. Vid detta stopp hanns det med att tankas o en som synade asfalten men inga skador som följd.( Egot fick sig kanske en knäpp). Färden gick vidare in i Müritz nationalpark med bra vägar o fin natur för att sedan bli till ett fyrvägskors där 3 väg var återvänd. En stackars man med sin hund fick förklara var vi kunde bli av. Det visade sig att 50 m mot höger fanns ett fik instucket i ett hus och här blev det stopp för lite näringsintag typ kaffe o kakor eller korv och när vi lämnade detta ställe som låg i byn Kargow stod tanten som ägde fiket på trappen o vinkade o det gör hon kanske fortfarande. Nu var färdvägen återigen reviderad o nu skulle vi sikta på Neubrandenburg. Efter denna sista ändring gick allting som det skulle och med gemensamma krafter tog vi oss mot Meesiger på lagom stora MC vägar med kurvor – trevliga byar och fin natur för att vid 16.00 anlända till hotellet. Nu var det dags att vila lite. Vädret visade sig denna dag gå från kylig till varm så humöret var på topp hos alla.

Ikväll var det grillkväll o tiden blev satt till 19. Det visade sig att tyskar tydligen inte tycker att man ska ha något mer än grönsaker o goda såser till grillat så det blev inget med potatis överhuvudtaget men det blev 2 sorters kött o 1 sorts korv o till det även goda såser o grönsaker så alla gick mätta o belåtna från bordet. Efter maten vidtog diverse aktiviteter men det flesta sysslade nog med öl o vinintag och efter ett antal timmar drog vi alla oss tillbaka för en god nattvila för det fanns ju en kördag till. Turen idag blev ca 15 mil lång och det var i huvudsak Göran o Anneli som stod för färdvägen. 

Lördagen 16/5

Idag var avfärden bestämd 10.00 så att den skulle passa de som skulle åka hem idag via Rostock så vid frukosten presenterade Janne o Anneli en rutt som skulle passa. Även idag var det liiiite kyligt så extra tröjor fick på igen. Resan gick idag på andra sidan av Kummerover see via Malchin – Neukalen- Demmin o tillbaka till Hotellet den blev ca 12 mil lång. Resan skulle idag gå som en dans hade vi tänkt med ett stopp där vi sa hej till våra hemvändare för att sedan stanna vid ngt ställe o få ngt i matväg. Så blev det också NÄSTAN men det tillkom på slutet en punktering som drabbade Agneta. Här visade sig många som hjälpte till med detta och tur var att vi kom till en mack som hade öppet o att A hade däcklagning i väskan så efter div sprutande o inköp av nytt rep. mat. kunde vi återvända till hotellet. När vi sedan kom dit gav slumpen oss en reparatör som hade verkstad i botten av hotellet så däcket blev fixat under natten så vi kunde åka dagen efter utan bekymmer. VILKEN SERVICE . Dagen avslutades med god mat men drickat blev det lite lugnare med men alla var ändå tillfreds.

Söndagen 17/5

Så var dagen kommen när vi skulle åka hemåt och efter frukost samlades vi kl 900 för färd mot Sassnitz. Vägvalet var nästan samma som på nervägen men vi ” missade ” kullerstensbyarna o det var ett nöjt gäng som anlände till Sassnitz och innan vi skulle på båten hanns det med lite inköp på Border shop. Båtresan var som alltid en enda lång väntan med lite käk o snack . Efter båtfärden skildes vi åt för att var o en köra till sitt. 

Vid pennan Göran GW Åkesson


Bilderna finns här

Da gang

< Tillbaka >