Rubrik Datum Text av Bilder av
Prignitzer Hof-Tyskland 2017-06-03 Thomas all

MCK Kryddan
Årets klubbresa, 2017-06-03 - - 06

Landhotel & Brauhaus Prignitzer Hof i Pritzwalk

Lördag den 3’e juni

Samling för alla i Trelleborg f.v.b. till Rostock med Scandlines (med undantag av Niels som tog sin egen väg via Gedser). Alla kom i god tid, eller i alla fall i tid, glada och förväntansfulla och laddade till tusen för en 6-timmars färd över Östersjön.
Inte mycket att orda om överfarten, äta..dricka..snacka..snacka..snacka (som vanligt diskuteras ’tunga’ ämnen)..ta en cigg..äta igen..dricka igen..ta en tupplur..etc..etc. och till slut är vi framme; Zum Fährterminal 1, 18147 Rostock Überseehafen. Deutschland.

Efter lång väntan öppnar sig äntligen ståldörren ut till fordonsdäck och vi kan köra iland. Kort samling och så iväg med kurs mot Pritzwalk. Skulle det kunna bli regn eller!?...jodå, det kom efter en stunds körning och Robban leder oss smidigt in på en avtagsplats för uppgradering till regnställ. Inte alla, för någon/några hade fiin-fiiina Goretex-ställ som tålde alla typer av väta vilket basunerades ut med hög stämma till oss övriga kastlösa låginkomsttagare. Innan vi nådde Pritzwalk hade vi torrväder (regnkläder av utom för Ulf som var förutseende, eller lat) men tyvärr därefter ytterligare ett kort regnväder men det tog vi med en axelryckning.

Incheckningen var ett kapitel för sig med överbokning men allt löser sig så småningom, även den här gången. Någon (Der Reiseleiter) tycktes i sammanhanget lida av lite högre blodtryck men blev senare kompenserad med färgad vätska. Resans ’martyr’ får vi nog utse Ulf till, eller rättare sagt det gjorde han själv med bravur. Enligt egen utsago fick han en skrubb (rum nr 11 om någon vill anteckna) som man inte kom in i utan att backa in, dessutom full med städmaterial. Vi var några som nyfiket hälsade på i 11’an och såg något helt annat, en mysig ’etta’ med enkelsäng, klädskåp, TV, stort fönster och allt annat som brukar höra till. Några av oss erbjöd byte men inte en chans…..

Kvällen bjöd på en härlig grillbuffé och goda skratt i kombination med, i första hand, jästa drycker.

Söndag den 4’e juni

Till att börja med en fin morgon och en god stärkande frukost. Våra ’väderobservatörer’ hade dock tråkiga nyheter med inkommande regnväder under förmiddagen och fram till 14:57–15:13 (ca). Inga sura miner, kanske några, men det var bara att lägga om schemat.

Det blev s.k. ’fria övningar’ där några av oss spelade bowling med tillbehör (öl), några agerade åskådare och ytterligare andra gjorde något annat. Efter en god lunch fortsatte spelet med fler deltagare men när vädret blev bättre kunde vissa inte hålla sig utan drog ut på en rekognosceringstur. Janne, Robban och Ulf drog iväg på en 7-mila tur via bl.a. Gross Woltersdorf-Am Eierberg-Neu Schreptekow-Perleberg Stadtmitte.

Klockan 19:00 var det grillbuffé igen men då ville Ulf spela bowling. Han hade av någon anledning totalt missat ’briefingen’ på förmiddagen och därmed kunde han sätta på sig tagelskjortan igen och äska om medlidande men sådant finns inte i MCK Kryddan. Vid bordet: ett antal öl till, några Irish (tackar som bjuder, skriftställarens anm.) och lite annat smått och gott.
För några av oss blev det ett lite senare avslut än planerat. Det tar sin tid att lösa världsproblem, diskutera Plancks teorem och lösa gåtan med de svarta hålens gravitationsfält (eller om det var något annat vi diskuterade, minns inte).

Måndag den 5’e juni

Där satt den, en fantastiskt fin morgon och dessutom gott bacon till frukost. Robban hade lagt en tur som skulle gå ’lite hit och lite dit’ och starten var beordrad till klockan 10:30.

Har jag läst ’loggern’ rätt så gick turen enligt; Perleberg-Lanz-Lutekenwisch-färja över Elbe (kort tur och ingen tid för tax-free)-Schnakenburg-’U’ (Umleitung vilket på skånska skulle kunna översättas med ’problem att hitta spåret igen’)-Böwenzien-Vielbaum med stopp i Ardensee för tankning och annat. Färden går vidare via ’Umleitungen’ till Wittenberg och Viesecke med återvändsväg och då har Robbans blodtryck nått en kritisk gräns. Kroppen är torrlagd och kräver öl, även vi övriga börjar få träsmak och ölsug. Efter att ha uttalat en förbannelse om all världens Umleitungs och GPS’er låter han Janne ta över som ’Pace Car’ som lotsar hem ett trött gäng den sista biten.

Innan vi sadlar av för dagen ställer vi upp hela gänget framför huvudentrén för en gruppbild som vi tänker skicka ner till våra värdar till minne av MCK Kryddans besök. Kvällen i övrigt blev mycket lyckad med, än en gång, god mat och många goda drycker, inte att förglömma Robbans bjudning på en flaska Räuber Klemenz Kräutertropfen (Seinen harmonischen Geruch und Geschmack verdankt er der Verwendung wertvoller Kräuter und Gewürze som tillverkaren upplyser). Vi tackar och bugar.

Tisdag den 6’e juni

Sista dagen som är en resdag och en ren transportsträcka till Rostock startar klockan 09:00. Dessförinnan har Niels gett sig iväg mot hemmet i Danmark via Rostock-Gedser. Kort bensträckare i Güstrow innan vi var framme vid färjeläget. Färjan avgår 13:00 men redan en timme innan var vi ombord vilket ger en total ’fartygstid’ på sju timmar. Lite mat och dricka och sen en evighetsfärd mot Trelleborg. Syret i vår hörna, förligt babord , tog slut ganska fort även om Maria ihärdigt försökte få i oss att det fläktade. Vi var ett par stycken som tog oss upp på däck där man kunde sträcka ut sig i den brännoljemättade atmosfären på akterdäck i väntan på att Shopen skulle öppna.

Vid sjutiden nådde vi land och Trelleborgs hamn där vi skiljdes åt som goda vänner för enskild färd hem.

Resumé: En mycket trevlig resa i en härlig gammeltysk miljö och ett speciellt tack till Göran, och givetvis även Eva, som lagt ner ett gediget arbete och tid på att få allt på plats.

Vi som var med: Göran och Eva, Robban, Jim och Mona, Janne, Niels, Ulf, Staffan, Paul och Kicki,
Ingvar och Maria, Matz och Marie samt undertecknad.


YFF (Your Flexible Friend) //Thomas
 

Ett liitet antal osorterade bilder finns här.



Bild i större format

 

< Tillbaka >